Κυριακή 26 Απριλίου 2015

10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους απουσιάζει ο έρωτας




1 - Είχε πάει για γουήκ έντ στο Λουτράκι και λόγω ομίχλης προτίμησε να παραμείνει εκεί. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που τρέφει ο έρωτας για την ομίχλη. Του περιορίζει την όραση και αυτό του φτάνει. Αφού τις ελάχιστες φορές που κατορθώνει να δει, φοράει γυαλιά. Για να θυμάται την ομίχλη. Και την ικανότητα του Πεσσόα στις μάσκες.

2 - Κουράστηκε να είναι μεγάλος και αιώνιος, να παριστάνει τον Ενεστώτα, να λέει ότι ένα και ένα κάνουν ένα, να τσακώνεται με τον Ρολάν Μπάρτ, να συχνάζει σε εφηβικές παραλίες της άγονης γραμμής. Βαρέθηκε να διαβάζει ότι δεν υπάρχει και είπε να κοιτάξει λιγάκι την καρδιά του. Αλλά δεν είχε και τελικά αυτοκτόνησε.


3 - Ο έρωτας κατάλαβε ότι για να υπάρχει δεν αρκεί να επιτυγχάνει αυτός. Πρέπει να αποτυγχάνουν και οι άλλοι. Συνειδητοποιώντας ότι δεν αρκεί να είσαι προδότης ή τρελός, αλλά σημασία έχει να παραμένεις άρρωστος, κρύφτηκε στα λεξικά των σπιτιών. Έκτοτε τον συναντάμε κυρίως ως λήμμα. Απόβλητο. Ή ως εγχειρίδιο οδύνης. Για την ερμηνεία της ντροπής.

4 - Δοκίμασε στη Νάξο, το νησί των ονείρων του, κρεμμυδόσουπα με μπαχαρικά για να συνεχίσει να κλαίει με συνέπεια, αλλά τελικά δηλητηριάστηκε. Διακομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και παραμένει στην εντατική. Στην αίθουσα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

5 - Αποδέχτηκε πρόταση που του έγινε για να κάνει καριέρα ηθοποιού στο ραδιόφωνο. Εκεί, άλλωστε, βρίσκεται και το μυστικό της επιτυχίας του. Εικάζεται ότι από τότε παίρνει τους ρόλους τον ένα μετά τον άλλον. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει στο κάστιν.

6 - Άκουσε το «Do you love me?» του Nick Cave και μεταμορφώθηκε σε τζάνκι της πλατείας (Love is the drug) για να εξασφαλίσει τη δόση του. Αυτό που έβρισκε δεν του φαινόταν ποτέ αρκετό και έτσι πέθανε από στερητικό σύνδρομο. Μόνος, όπως αξίζει στους ψεύτες, όπως αξίζει στους δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, στους υπάρχω μόνο για να σε βλέπω, στους αιώνιους μασκοφόρους της αληθινής ζωής.

7 - Αποφάσισε να γίνει μητέρα (κοιτάζοντας το συμφέρον του) και να μείνει με την οικογένειά του. Αυτή που ποτέ δεν είχε.

8 - Επειδή είναι πολυμήχανος, πολυτάλαντος, πολυάσχολος και πολυσχιδής, επέλεξε να διατηρήσει την ψεύτικη θέση του στις σελίδες των βιβλίων και στα κινηματογραφικά πλατό και απεσύρθη της πραγματικότητας, μένοντας λίγος. Ούτως ή άλλως μ' αυτήν δεν είχε και ποτέ τις καλύτερες σχέσεις. Όσο για το λίγος, πάντα τόσος ήταν.

9 - Κάποιος του είπε να διαβάσει κάνα βιβλίο για τον έρωτα μπας και βγάλει κάποιο συμπέρασμα κι εκείνος προσβλήθηκε: «Μα, εγώ είμαι ο έρωτας» είπε, για να εισπράξει αμέσως την απάντηση: «Γι' αυτό ακριβώς στο λέω: επειδή εσύ είσαι ο έρωτας. Κι εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος».

10 - Απλώς είχε πάει κάποτε διακοπές στη Σαντορίνη, κοντά στο ηφαίστειο. Τώρα θα περιμένει να τον ανελκύσουν, για να βυθίσει και τους υπόλοιπους. Όσους, τέλος πάντων, απέμειναν να κολυμπούν ζωντανοί.



Σταύρος Σταυρόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου